Коледни картички за благотворителност, 2016

10 декември, 2017

Миналата година случайно ми попадна информация за инициатива във Варна – рисуване на картички за благотворителност. Идеята беше, всеки, който има желание, да изработи Коледни картички и да ги дари за Коледен базар за благотворителност. Много хора от Варна се включиха в създаването им и разбира се, закупуването им. Събраните 28 хиляди лева бяха дарени за децата с малоформации от Дома за медико-социални грижи във Виница във Варна.

/Най-долу ще оставя информация за организаторите, които правят цялата тази инциатива възможна/

Традицията в студиото GraphicMama  е да се прави team building. GraphicMama  е младо графично студио във Варна, където екип от илюстратори, създават векторни графики. Имам щастието да съм част от този екип и да наблюдавам различния артистичен стил на всеки един от екипа.

Точно един такъв team building беше организиран в офиса около идеята за картичките, а след това последва и събиране в домашна обстановка. Даже един програмист се престраши да се присъедни към нас.

Спомням си, когато бях дете, купувахме поне по 20 картички около Коледа, за да пратим на приятели, роднини, от цялата страна. Също така си спомням, че се опитвахме да подберем уникална картичка за всеки един получател. Картичката трябваше да изобразява, по правило, нещо, което човекът харесва и на което ще се зарадва; нещо, в което ще се разпознае.

Затова и с огромно желание се включих в проекта – имахме възможност ръчно да създадем картички, които ще „говорят“ нещо на някого. В този пост искам да ви покажа няколко от картичките, които изработихме миналата година и може би да успея да ви покажа уюта, който могат да създадат!

Ако тези картички са ви харесали, заредихме ви с идеи да направите такива сами, вижте какво сътворихме тази година – Коледни картички за благотворителност 2017. Тази година паричките ще отидат за деца с увреждания.

Както обещах, ето информация за организацията, благодарение на която, тези инициативи съществуват

PTPI Делфините – на страницата им във Facebook, има най-подробна информация за дейностите им

За това как да се участва и каква е инциативата на Делфините през 2017 година, информация може да се намери на страницата на TimeHeroes.org

Ако ти харесва статията, le share: